zpravodajství životního prostředí již od roku 1999

Jen zdravotní bezpečnost potravin a výživy nestačí, udržitelnost je stejně důležitá součást kvality

17.12.2019
Zdraví
Jen zdravotní bezpečnost potravin a výživy nestačí, udržitelnost je stejně důležitá součást kvality

Nedávno proběhla na Ministerstvu průmyslu a obchodu v praze konference s názvem ,,Trvale udržitelná produkce a nákup potravin pro české spotřebitele", organizvaná Svazem obchodu a cestovního ruchu. CZVP SZÚ bylo přizváno, aby prezentovalo názor na téma "Požadavky na produkci potravin z hlediska dlouhodobého zdraví populace". Východiskem pro nás byl dokončený grant EU H2020 na téma udržitelnosti, který mapoval situaci a možnosti v zemích Evropy. Není to lehké společenské téma, protože se v něm střetávají konzervativní názory s moderními, zdraví a obchod i zažité kulturní návyky populace. Snad se diskuse k tématu dala parafrázovat: jedna vlaštovka jaro nedělá, ale ledy se konečně hnuly. Že by i do Česka přicházelo jaro? Připojujeme naši prezentaci k zamyšlení.

CZVP_SOCR.pdf CZVP_SOCR.pdf (1.53 MB 19.10.2019 12:55)

J.Ruprich - S. Bischofová a kol.


Zdroj: SZÚ

Komentáře k článku. Co si myslí ostatní?

Další články
Chystané akce
4
3. 2020
4.3.2020 - Seminář, školení
Žernosecké vinařství
16
9. 2020
16-18.9.2020 - Konference
Náměšť nad Oslavou - CETT (areál ZERA - Zemědělská a ekologická regionální agentura, z.s. )
Podněty ZmapujTo
Mohlo by vás také zajímat
Naši partneři
Složky životního prostředí