zpravodajství životního prostředí již od roku 1999

ObŽIVA propojuje ekozemědělce, zpracovatele i spotřebitele

08.07.2019
Ekostyl
Zemědělství
ObŽIVA propojuje ekozemědělce, zpracovatele i spotřebitele

ObŽIVU založila parta ekozemědělců, zpracovatelů a spotřebitelů, kterým není jedno stav naší společnosti a planety, jakož i původ a kvalita potravin. Máme štěstí, že je všechny známe osobně: Honzu Valešku z PRO-BIO LIGY, Jardu Lenharta ze Svobodného statku na soutoku, průkopníky eko a sociálního zemědělství, poté Tomáše Hajzlera ze Slušné firmy, které jsme součástí, a Lukáše Rudolfského z Kutné Hory, jediného to producenta biodynamických vín v ČR a na Slovensku. Ti založili a vloni na podzim rozhýbali obživácký spolek, za notného pomáhání Míši Křivkové, která je teď hlavní duší nově otevřeného krámku na pražském Florenci. Jak přesně obŽIVA pro své členy funguje je popsáno na webu. Zjednodušeně stát se členem - spotřebitelem - v jazyce spolku - obživníkem - znamená složit členský vklad a pravidelným příspěvkem se podílet na nákladech na provoz. Na oplátku členové mají přístup ke kvalitním (výhradně) biopotravinám za výhodné ceny. K mání je od čerstvé sezónní zeleniny, mléčných výrobků, mouky, luštěnin, rýže a dalších sypaných produktů (samozřejmě bezobalově), po byliny, koření, marmelády, sirupy, oleje, konče naší Fair & Bio kávou. A to pěkně bezobalově. V obživáckém jazyce nejsme dodavatelé, nýbrž živitelé a s námi jsou tam další známé firmy - například Vojta Veselý z Biostatku Valeč.

Kontakt na Zdravé město
Komentáře k článku. Co si myslí ostatní?

Další články
Chystané akce
22
10. 2019
22.10.2019 - Seminář, školení
Kulturní centrum Zahrada, Praha
31
10. 2019
31.10.2019 - Seminář, školení
Praha, Konferenční centrum VŠCHT, Kolej Sázava
5
11. 2019
5.11.2019 - Seminář, školení
Brno, Kongresové centrum BVV
14
11. 2019
14.11.2019 - Přednáška, diskuse
Interhotel Moskva Zlín
Podněty ZmapujTo
Mohlo by vás také zajímat
Naši partneři
Složky životního prostředí